04/21/13 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия: САЩ да не се бъркат във Венецуела

Бразилия предупреди срещу външната намеса във вътрешните работи на Венецуела само дни, след като САЩ заявиха, че не са готови да признаят за легитимен резултатът от президентските избори миналата седмица.

В интервю за агенция Бразил външният министър Антонио Патриота отправи неприкрита критика към Вашингтон и други организации и държави, които засега се въздържат да признаят победата във вота на Николас Мадуро. Опозицията във Венецуела твърди, че е имало фалшифициране на изборните резултати.
Американският държавен секретар Джон Кери, като и Европейският съюз призоваха към повторно преброяване на бюлетините. По този повод Патриота подчерта:"Смятам, че ерата на намеса във вътрешните работи на дадена държава от страна на сили от нашето полукълбо или от други региони на света е приключила и се надявам никога да не се завърне".
В петък президентът на Бразилия Дилма Русеф се присъедини към лидерите на другите лидери от региона, които присъстваха на полагането на клетва и встъпване в длъжност на Мадуро.
"Имаме доверие в институциите на Венецуела... Най-важно за обществото във Венецуела в момента е да бъде търсено помирение, тъй като страната е изправена пред много предизвикателства въпреки постигнатият през последните години прогрес", подчертава още бразилският външен министър.
Представител на ЦИК на Венецуела заяви пред медиите, че, въпреки че ще бъде извършен технически одит на резултатите от вота, те няма да се променят. извършваното повторно преброяване на бюлетините, резултатите от вота за президент няма да претърпят промяна. Сандра Облитас, вицепрезидентка на ЦИК, обвини опозицията в страната, че създава фалшиви очаквания от проверката.














АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване