04/22/13 14:02
(http://www.klassa.bg/)

Кремъл не може да води диалог с „празна опозиция“

Кремъл не може да разговаря с руската опозиция, защото е невъзможно да се води диалог с „едно празно пространство“, лишено от идеи, заяви в понеделник говорителят на президента Владимир Путин, цитиран от АФП. „По мое мнение нямаме лидери на опозицията, готови да поемат своята отговорност“, изтъкна Дмитрий Песков в интервю за телевизия „Русия 24“. „Винаги говорим за конструктивен диалог, но не можем да го водим с празно пространство. Конструктивният диалог може да се поддържа само с някой, който има съдържание.“ Песков все пак посочи, че опозицията категорично трябва да съществува и да си създаде конструктивна програма. „Да се надяваме, че рано или късно ще видим появата на тази опозиция“, добави той.
След парламентарните избори през декември 2011 г. имаше вълна от протести, събрали 100 000 демонстранти срещу Владимир Путин. Но след преизбирането му за президент на следващата година и затягането на контрола върху гражданското общество опозицията, която е критикувана за липсата на ясна програма и за разнородния си характер, вече не може да събере голям брой протестиращи и изглежда изнемогва, коментира АФП..
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване