04/23/13 14:36
(http://www.hsnovini.com/)

5 кг. кайма с неясен произход иззеха от магазин в Хасково

Снимка: архив

5 килограма кайма с неясен произход са иззели инспекторите от Областна дирекция по храните от специализиран магазин в Хасково. Каймата е пренасочена към екарисаж. Причините да бъде иззето количеството кайма е липсата на маркировка и документи от производител. Собственикът на специализирания магазин следва да плати глоба в размер от 500 до 1 000 лева.

При проверки в областния град инспекторите се натъкнали и на магазин за продажба на кафе, който е извършвал търговска дейност без регистрация по Закона за храните. Санкцията в този случай е от 2 000 до 4 000 лева. Собственик на павилион за бързи закуски в Хасково ще плати глоба от 1 000 до 2 000 лева. Причината – разширен асортимент от стоки, за които не е получено разрешение за продажба. Баничарница в Харманли също отнесе акт заради неизпълнено предписание. Глобата от 2 000 до 3 000 лева ще плати хранителен магазин в Тополовград. Санкцията е за липса на дневник по програмата за самоконтрол.

132 са извършените проверки през миналата седмица. Издадени са 6 предписания.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване