04/25/13 12:28
(http://www.klassa.bg/)

Актюер е най-добрата професия в САЩ за 2013 г.

Най-добрата професия в САЩ за 2013 г. е актюер – специалистът по изготвяне на финансови и застрахователни продукти и схеми за здравно и пенсионно осигуряване. Това става ясно от годишната класация на агенцията за набиране на персонал Career Cast. Тя определя кои са най-добрите и най-лошите професии, като сравнява показатели като емоционално напрежение и получено възнаграждение. Актюерът, този много търсен финансов архитект, получава средно годишно 87 650 долара.
На второ място в класацията е инженерът по биомедицина. В челната тройка влиза и отоларингологът, отбелязва РИА „Новости“. Следват финансов анализатор, програмист, зъболекар, очен лекар, статистик. В топ 20 са включени още лекар-диетолог, фармацевт , математик, социолог.
За най-лоша професия агенцията определя тази на репортер във вестник – заради големия стрес, съчетан с ниско заплащане – средно 36 000 долара на година. При това той се сблъсква с проблеми като съкращаване на щата, намаляване на заплатата и конкуренция от страната на онлайн изданията. Сред най-лошите професии са посочени още артист, пощальон и стюардеса. .

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване