04/25/13 15:10
(http://www.klassa.bg/)

Братът на Борис Джонсън става съветник на премиера Камерън

Най-малкият брат на харизматичния и ексцентричен кмет на Лондон Борис Джонсън става политически съветник на премиера Дейвид Камерън, съобщиха от Даунинг стрийт 10. Кралица Елизабет Втора е заявила, че е много щастлива да одобри номинацията на депутата Джо Джонсън в кабинета. Той ще ръководи политическия отдел, ще има ранг на министър, но няма да взима отделна заплата от тази на депутат.
„Идеално, най-накрая ще има един Джонсън на Даунинг стрийт 10“, е възкликнал кметът, който е известен с чувството си за хумор, отбелязва АФП. Наскоро той призна, че бил „изкушен“ от поста на министър-председател.
Изборът на Джо Джонсън в екипа на Камерън означава, че той се приближава все повече до тачъризма, пише консервативният в.“Дейли телеграф“. Починалият наскоро бивш британски премиер се славеше като ултраконсерватор и евроскептик.
Давид Камерън е начело на коалиционно правителство, съставено от консерватори и либералдемократи. Лидерът на торите е подложен на нарастващ натиск от страна на по-крайните си съпартийци да приеме тяхната позиция по редица въпроси на деня, особено за мястото на Великобритания в ЕС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване