04/25/13 17:01
(http://www.klassa.bg/)

“Лукойл България“: Проверките показват, че измервателните ни уреди отговарят на изискванията

Заключенията на проверяващите екипи в данъчен склад на „Лукойл България“ показват, че навсякъде са монтирани нужните измервателни системи, съобщиха от нефтената компания. Уредите отговарят на условията по Наредба №3 на Министерството на финансите, като могат да предават данни в реално време към системата на Агенция „Митници”. Според изискванията на процедурата, в Митниците е изпратен отново актуализиран график, по който, при осигурено подаване на горива по продуктопровода, да се извърши задължителният метрологичен контрол в присъствието на митнически служители, както и свързването към митническата система за предаване на данни в реално време.

Вчера (24 април) в данъчния склад на “Лукойл България”, включващ продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас" АД до пласментно-снабдителна база Илиенци (със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив и Илиенци и технологично-помпените станции Ветрен и Ихтиман) пристигнаха екипи от митнически служители на проверка на технологичното окомплектоване на допълнителни контролни точки за измерване на акцизни стоки. Целта на продължилата и днес проверката е да установи наличието на измервателни уреди в контролните точки, и второ, готовността им за метрологична проверка и последващо включване към интегрираната комуникационна система за контрол на митническите власти.

Във връзка с проведените днес (25 април) проверки на технологичното окомплектоване на допълнителните контролни точки за измерване на акцизни стоки, от „Лукойл България“ са приложили към съобщението си и копия от протоколите на независимия проверител.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване