04/28/13 07:44
(http://www.klassa.bg/)

В Грузия не знаят обучавали ли са терористи

Скандал тресе Грузия, след като в петък премиерът Бидзина Иванишвили обяви, че не изключва възможността предишните управляващи страната да са имали връзки с терористи и да са ги обучавали на територията на Грузия.

Секретарят на съвета за национална сигурност на страната Гига Бокерия определи думите на министър-председателя като безотговорни. "Премиерът Иванишвили и част от неговия екип като че ли действат по някакъв учебник, даващ съвети как да бъде нанесен ущърб на страната в процеса на дискредитиране на техните политически противници. Глава първа беше предишното управление да бъде обвинено за началото на войната (войната с Южна Осетия от август 2008 г. – бел. ред.). Втората глава обвинява същия виновник в покровителстване на тероризма, следващата вероятно ще гласи, че Грузия разработва химическо и ядрено оръжие", коментира Бокерия пред журналисти.
Загриженост от изявленията на премиера изрази и президентът на страната Михаил Саакашвили.
В грузинските медии наскоро се появиха публикации, позоваващи се на документи от контраразузнаването, според които грузинската организация "Кавказский фонд" през лятото на 2012 г. е провела семинари за млади жители на прикавказките републики, в част от които е участвал Тамерлан Царнаев, един от заподозрените за атентатите в Бостън. Грузинското МВР твърди, че информацията е невярна и че Царнаев никога не е влизал в страната.



















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване