04/30/13 16:20
(http://www.hsnovini.com/)

Станимир и Алекс златни на държавното

Станимир Делчев отново не остави шансове на противниците си

Станимир Делчев и Александър Калинов от Боксов клуб „Хасково” спечелиха златните медали в своите категории на провелото се в края на миналата седмица в град Търговище Държавно лично отборно първенство за юноши. С отличията на хасковските боксьори отбора се нареди в крайното класиране на трето място в цялата страна.

Боксьори от 40 отбора от страната се включиха във втория кръг от държавното първенство. След първия хасковлии заемаха 4- то място с 18 точки. В Търговище Младен Сталев замина с 3- ма свои състезатели. В категория 50 кг. един от младите таланти в бокса Станимир Делчев записа 3 победи с 15:8, 14:5 и 4:3 и се класира на финал срещу Рангел Милушев от “Юнайтед Спорт”- Пловдив. В решителния сблъсък за златото ученикът на хасковската гимназия по дървообработване и строителство не сгреши и записа резултат 6:2 в своя полза.

В категория до 70 кг. друга боксова надежда Александър Калинов също спечели златото. След 2 победи по точки той се класира на финал, където отказа още в първия рунд Гроздан Илиев от столичния “Левски”.

Малшанс споходи третия хасковски боксьор Теодор Симеонов, който на четвъртфинала счупи пръст и трябваше да приключи участието си. Във втория кръг хасковлии натрупаха 19 точки и с общо 37 се класираха на трето място след тимовете „Априлец” и „Русе”. За Станимир и Александър предстои едномесечна подготовка с националния тим и участие на Европейското първенство за юноши в Русия, в края на месец юни.  Пред боксов клуб “Хасково” предстои ново изпитание, участие  на Държавното първенство за младежи в Плевен от 14- ти до 19- ти  май.

Младен Желязков

Александър Калинов също спечели златото на ДЛОШ в Търговище

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване