05/02/13 14:03
(http://www.hsnovini.com/)

Ограничават движението на 6 май за тирове над 12 тона

Агенция “Пътна инфраструктура” ограничава движението на всички тежкотоварни камиони над 12 тона в последния ден на Великденските празници 6-ти май. Забраната за движение се налага във връзка с осигуряване на по-висока безопасност по време на празниците.

Служители на „Пътна полиция” ще отбиват движението на тежкотоварни камиони над 12 тона на всички възможни паркинги по Е-80. По републиканската пътна мрежа се ограничава движението не само на камиони с повече от две оси, но и на селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Ограничението важи за периода от 14 ч до 20 ч в празничните дни.

Препоръчва се на гражданите на 6 май по възможност да не изчакват последния момент за пътуване, имайки предвид, че пиковете часове с най-силен трафик са между 17.00 и 19.00 часа. „Пътна полиция” призовава водачите да бъдат внимателни, толерантни на пътя, да не предприемат рискови маневри, с които да застрашават както своя живот и здраве, така и сигурността на другите участници в движението.

„Пътна полиция” предприема засилени мерки във връзка с очаквания трафик по време на празниците. От 22.00 часа до 02.00 часа ще има засилени проверки по третокласна пътна мрежа за неправоспособни лица, употреба на алкохол и наркотични вещества.
Очаква се засилен трафик на български туристи в посока Гърция. Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница, понеже има вероятност трафикът да се усили.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване