05/04/13 16:24
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов се крие зад имунитета си от сигурно обвинение

Цветан Цветанов има нужда от кандидат-депутатския си имунитет, защото е главният организатор на незаконното подслушване и на контролирането на вота и трябва да се пази от обвинение. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Казанлък.

„Това означава, че човекът, който отговаря за опазване на закона, за реда и сигурността, всъщност е бил първи нарушител на закона в държавата,” коментира още председателят на левицата, цитиран от БГНЕС.

По думите на Станишев, мнението на прокуратурата е било категорично – има достатъчно доказателства за съзнателно нарушаване на закона от министъра на вътрешните работи.

Лидерът на социалистите обвини опонентите си от ГЕРБ, че внушават „до максимална степен” страх у хората преди вота на 12 май, защото партията няма шанс да спечели по честен път.

„Знам, че представители на ГЕРБ - кметове, областни управители, шефове на държавни институции, участници в листи, ходят навсякъде по страната и заплашват с уволнение учители, лекари, медицински сестри. Това не бива да ви стряска. Знам, че всеки е притеснен за своята работа. Когато някой се опита да ви натиска, да ви заплашва, обръщайте се към водача в листата на БСП, обръщайте се към нашите щабове,” призова Сергей Станишев и обеща на гражданите защита срещу „всякакъв опит да се използва държавна власт” за принуда на избирателите да не гласуват според собствената си воля.

„Няма воля, няма и морал в управляващите, които 4 г. наложиха една лъжа. Твърдяха, че се борят с организираната престъпност и че са й прекършили гръбнака, а всъщност политическото ръководство на МВР се оказа една организирана престъпна група,” продължи Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че МВР трябва да защитава сигурността на гражданите, а не да използва властта си за лична облага и „за личните интереси на министъра и на неговия началник или шеф, както наричат Борисов".
„Убеден съм, че мнозинство от десетки хиляди почтени служители на МВР сега се чувстват употребени,” заключи Станишев.



















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване