05/08/13 12:07
(http://www.klassa.bg/)

Мега хайка в Белгия за крадците на диаманти, има задържани

Полицията в Белгия е задържала няколко души, заподозрени за кражбата на диаманти на летището в Брюксел през февруари на стойност 37 млн. евро, предаде АФП.
В сряда сутрин са проведени 40 обиска не само в Брюксел, а и на територията на Валония и Фландрия. В акцията са участвали над 200 спецполицаи. Намерени са част от откраднатите скъпоценности. Според белгийското издание De Standaard са арестувани не само участниците, но и техни помощници.
На 18 февруари тази година 8 души с два автомобила проникнаха на пистата на брюкселското летище и стигнаха до самолета на Swiss Air, на който се товареха скъпоценните камъни от блиндирани фургони. За около 5 минути крадците отмъкнаха 120 касети с диаманти и злато, без да произведат нито един изстрел. .
Базираният в Антверпен Международен център за диаманти оцени кражбата на 37 млн.евро (50 милиона долара). В същото време експерти заявиха, че стойността на изчезналите камъни може да е два пъти по-висока. Става дума за необработени диаманти, които лесно могат да се пласират на черния пазар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване