05/08/13 06:15
(http://www.klassa.bg/)

Норвежки популисти се извиниха на Франция за етикета "престъпници", лепнат на гражданите й

Антиимигрантска партия на популистката десница в Норвегия се извини на посолството на Франция след изявлението на един от членовете й, който оприличи французите, заедно с българите и ромите, на престъпници, съобщи БТА, позовавайки се на съобщение от посолството.
Миналия четвъртък заместник-председателят на Партията на прогреса Пер Сандберг заяви, че е необходимо незабавно да се вземат три мерки, които според него могат да намалят притока на просяци и престъпници.

При сегашните закони „полицията може да арестува на границите организираните групи роми, българи или французи, защото знае от опит, че тези хора нарушават обществения ред и също така е доказано, че голям брой от тях се занимават с криминални дейности", заяви той.

Първият секретар в посолството на Франция в Осло Антоан Госет заяви, че част от френската общност се развълнувала и посолството влязло във връзка с партията през уикенда. „Съветникът по комуникацията на тази формация изрази искрените си извинения на посолството и на френската общност,” съобщи легацията на своя сайт.

Съветникът Мортен Волд смекчи извиненията, като определи случая като „буря в чаша вода". „Ако някой е бил наранен от тези думи, ние съжаляваме. Не сме имали намерение да говорим за французите по обиден начин,” допълни той.



















БТА
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване