05/11/13 16:37
(http://www.klassa.bg/)

Скандал с твърдение за фалшиви бюлетини, конфискувани в печатница в Костинброд


При акция на ДАНС и прокуратурата бяха конфискувани 350 хиляди фалшиви бюлетини, съобщи ТВ7. Операцията е проведена в печатница в град Костинброд.
БГНЕС твърди, че печатницата е собственост на фирма "Мултипринт" на Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ в Констинброд.

Иззети са 350 хиляди незаконни бюлетини. Прокуратурата води досъдебно производство в столичното следствие.

Според информация на ТВ7 МВР умишлено е било изолирано от акцията.

Все още няма никакво официално съобщение от властите за акцията. Не е ясно дали има арестувани. Печатницата е имала договор за печатане на бюлетините за изборите, но е трябвало цялото количество бюлетини да бъде предадено преди два дни, уточни БНР.

Собственикът на печатница „Мултипринт” в Костинброд Йордан Бончев опроверга напълно информацията, че от печатницата са били иззети фалшиви бюлетини

Това е несериозно, каза пред Агенция „Фокус” Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ Костинброд.

Имало е проверка в печатницата вчера, но не е констатирано нищо нередно, обясни той.

"При проверката се е проверявало количеството отпечатани бюлетини, как са предадени, с какви протоколи. Нямаме никакви притеснения по тази тема. Ако е имало такива неща, аз ще съм първият, който би бил задържан, както казват по една телевизия, но това не е така.

Казали са, че съм задържан, но аз в момента съм в едно заведение, дори мога да ви пусна камерата по телефона, за да видите, че съм там и нямам никакви притеснения. Най-малкото, ако съм задържан, не бих имал телефон", допълни Бончев.

Междувременно Върховна касационна прокуратура съобщи за 14 досъдебни производства, свързани с склоняване към гласуване за определен кандидат в замяна на облаги.

Образуваните преписки са общо 137 броя, от които 93 са приключили с постановления за отказ да се образува досъдебно производство, а по останалите 44 преписки проверките са в ход.

По две дела се разследва дейност по образуване и ръководене на група, целяща престъпления против политическите права на гражданите

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване