05/12/13 13:49
(http://www.klassa.bg/)

Lilly of the West - с любовна балада и английски валс през май

Групата издава нов видеоклип към песента „Valentine moon”, четвъртият сингъл от успешния албум “Swings & heartaches”.

В сезона на абитуриентските балове и празненства, младите хора са настроени романтично и готови за танци. Lilly of the West поднасят на феновете си специален подарък, като ги канят да изтанцуват един любовен английски валс.

“Valentine moon” e носталгична балада, написана от британските музиканти Джулс Холанд и Сам Браун, със силен текст, който включва и куплет на френски език. Lilly of the West разказват историята под звуците на пиано, китара и контрабас и ритъма на валса.

Песента е включена в деветия албум на групата, излязъл през април 2012 г., който представлява колекция от суинг стандарти и романтични балади, от времето на Втората световна война.

Режисьор и продуцент на видеото е Лили Друмева, която е и движещата сила в Lilly of the West. Стайлингът е на Теодора Антова, а заснемането и монтажът са на Пламен Петков и Станко Николов. Снимките са направени в аристократичната, мраморна зала на Руския културен институт в София.

След празниците Лили Друмева, Свобода Боздуганова, Михаил Шишков и Ясен Василев ще oтлетят за Виена, където ще участват в кънтри фестивал, посветен на американската култура и уестърн филми. След това групата ще бъде домакин на третото издание на „Country West Fest” в гр. Банкя (29/30.06).

Lilly of the West се ражда през 1996 г. и оттогава не спира да твори и да се развива. Проектът се появява, благодарение на Лили Друмева, към която се присъединяват останалите музиканти. Групата вече има девет пълносвирещи албума, няколко видеоклипа, множество концерти и турнета в чужбина. Те са пионери в кънтри музиката на Балканите, с мисия да я разпростаняват и популяризират.

Видеоклипът към „Valentine moon” можете да намерите тук:
https://www.youtube.com/watch?v=q7rkD07nmtw


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване