05/12/13 16:04
(http://www.klassa.bg/)

Дамаск отхвърли обвинението на Анкара за двойния атентат в събота

Сирийският режим отрече да има нещо общо с двойния атентат в турски граничен район, който взе 46 жертви, предаде АФП. Дамаск отхвърли обвиненията на Анкара.
„Сирия не е извършила и няма да извърши никога подобен акт, защото нашите ценности не позволяват това”, каза сирийският министър на информацията Омран Зохби на пресконференция, която бе предавана и по телевизията.
Междувременно жертвите на съботния атентат в Рейханли, град в южна Турция, близо до границата със Сирия, се увеличиха на 46 души, като още 51 ранени има в болница по информация на властите в Анкара.
Две коли, натоварени с експлозиви, избухнаха през 15 минути в събота пред кметството и пощата на градчето, което е на 8 км от важен граничен пункт със Сирия.
Министърът на вътрешните работи на Турция Муамер Гюмер обяви, че авторите на терористичния акт са „свързани с организации, подкрепяни от сирийския режим и сирийското разузнаване”.
Външният министър на Турция Ахмет Давутоглу предупреди, че страната му си оставя правото на „всякакви мерки” в отговор на атентата, но за момента не вижда нужда да се свиква извънредна среща на НАТО. Официални лица в Анкара опровергаха първоначалната информация, че сред арестуваните по случая има сирийци. Бе потвърдено, че са задържани 9 души, но всички те са турски граждани.
Турция подкрепя бунтовниците срещу режима на Башар Асад и вече е приела около 400 000 бежанци от гражданската война в съседната държава.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване