05/15/13 21:12
(http://e-vestnik.bg/)

14 признака, че си истински българин

Софийски тротоар. Снимка: Антон Митов

1. Мислиш, че София е най-лошият град, грозен е и е направен за идиоти, които да си чупят лесно краката в новите капаци на шахтите… И изобщо това не е България.

2. Мислиш, че във вашия град живеят най-хубавите хора и най-красивите момичета и всички добри хора са избягали в чужбина.

3. Знаеш как да използваш главата и ръцете си, а не като там някакви си в „крайслер вояджер”, които, за да разберат какво да правят, подслушват другите.

4. Имаш си куп приятели „на чашка”, с които всеки ден по повод и без повод си пиете, в къщи и на улицата, при -20 и +40, на лов и риболов, в автобуса и в страната, на работа, след скандал в аптеката за шишенце чист спирт и т.н. и т.н.

5. Като бивш спортист получаваш работа като товарач в началото и след това като охрана, управител на средно ниво мениджър, а след това отново товарач, охрана, управител на средно ниво мениджър и още един път товарач, охрана, управител на средно ниво мениджър и съвсем правилно се възприемаш като конкурентен участник в пазара на труда, мутра, а не като там някакви си в „крайслер вояджер”, които, за да разберат какво да правят, подслушват другите.

6. Ходиш облечен в дрехи втора употреба или нови от Турция… И знаеки биографията на продавача три пъти си го пратил по дяволите. Когато ви дойде гост „от столицата” го водите на лов и риболов, на вилата при тъщата, пиете с него по повод и без повод, в къщи и на улицата, при -20 и +40, на лов и риболов, в автобуса и в страната, на работа, след скандал в аптеката за шишенце чист спирт и т.н. и т.н.

7. Мислиш, че в София живеят само ченгета, цигани, педали, Бойко Борисов, Президент, шпиони, Цветан Цветанов, Станишев, Мавъра и всеки, който не е избягал в чужбина.

8. ВСИЧКИ ДОБРИ ХОРА ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА.

9. Знаеш, че нашата страна има: руснаци и украинци на изток, турци и гърци на юг, Бербатов и Кристалина Георгиева на запад, ченгета, цигани, педали, Доган, македонци, Бойко Борисов, Президент, шпиони, Цветан Цветанов, Станишев, Мавъра и всеки, който не е избягал на времето в чужбина.

10. Мислиш, че като живееш в чужбина, това автоматично те поставя на по-високо ниво от софиянеца, който ти се „ветрее” с костюм „Версаче” (made in China), „говори ти директно и пренебрежително, има вкус към оръжията и е политическо животно”… Но ти никога няма да му кажеш, че е дебил, а ще му разкажеш басня за някакви бюлетини, напечатани в родния град на Азис.

11. Карал си в началото „Москвич”-а на баща си, а след това, след като си го продал, си купуваш японски сериен автомобил от 1993 г., после на основата на 300 долара си взимаш някакъв „Форд”, „Рено” или „Опел”, който струва колкото 2 toyota mark 2 или стар „Рейндж Роувър” с дясно кормило, но се разпада като ZAZ 968. И въобще – крайно време е да въведем ляво движение в страната.

12. Упорито наричаш всички педераси, забравяйки факта откъде е тръгнал хомосексуализмът, император Михаил и Сафо.

13. Обичаш природата, рибата, кафявата мечка, сивото искърско говедо, райграса, лешояда, фотоволтаичните клетки, вятърните генератори, АЕЦ „Белене” и въобще всичко онова, което започва да ти липсва, когато си в София. Обезумяваш от факта, че бедните софиянци, за да си изпекат някоя и друга пържолка на грил трябва да изминат някакви си 20-30 км извън столицата.

14. Гордееш се, когато четеш всичко това. Харесва ти и неусетно започваш да си повтаряш, че всички добри хора избягаха в чужбина.

От сайта Котка с цигулка

Публикувана на 05/15/13 21:12 http://e-vestnik.bg/17610/14-priznaka-che-si-istinski-balgarin/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване