05/16/13 13:47
(http://www.klassa.bg/)

ВСС определи Евгени Диков за градски прокурор на София

Висшият съдебен съвет (ВСС) определи прокурора във Върховната касационна прокуратура Евгени Диков да бъде изпълняващ функциите градски прокурор на София.

Предложението бе внесено преди седмица във Висшия съдебен съвет от главния прокурор Сотир Цацаров. "За" това предложение днес гласуваха 23-ма от членовете на ВСС, нямаше "против" и въздържали се. Диков е командирован от Върховната касационна прокуратура в Софийска градска прокуратура. При внасянето на предложението си Цацаров се аргументира с това, че "състоянието на СГП налага организация и работа, която да бъде осъществена от прокурор с много добър опит и изключително добра репутация".

Евгени Диков ще изпълнява функциите на градски прокурор след оставката на Николай Кокинов, която той подаде след огласяване на негов разговор с бившия премиер Бойко Борисов и бившия аграрен министър Мирослав Найденов.

Досега функциите на изпълняващ длъжността градски прокурор изпълняваше Роман Василев. Във ВКП Евгени Диков завежда сектор "Противодействие но тежките престъпления против личността и трафика на хора". Той е завършил Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Работил е като адвокат, следовател и прокурор.

Работил е по делата срещу Будимир Куйович, депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков, Пламен Галев и Ангел Христов, Златомир Иванов-Баретата и др.

Беше един от кандидатите за директор на Националната следствена служба.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване