05/16/13 14:59
(http://www.klassa.bg/)

Цацаров: Прокуратурата няма да оспорва изборните резултати

Ако трябва да взема решение, а аз съм го взел, прокуратурата никога няма да се възползва от правомощията си да оспорва изборните резултати. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Агенция "Фокус". На въпрос дали би сезирал Конституционния съд във връзка с касиране на изборите, той отговори, че прокуратурата няма да го направи. "Случаят в Костинброд не трябва да се използва за тези цели. Имаме категорични доказателства, че тези бюлетини не са напускали печатницата, ние сме предотвратили напускането им", обясни Цацаров.

По отношение на изказването на Цветан Цветанов, че ще подаде оставката си в деня, когато положи клетва като народен представител, Цацаров коментира, че процедурата е първо да се внесе искане, после отказ от имунитета. Не можеш да влезеш и да кажеш, че се отказваш от имунитета си, заяви главният прокурор. Щом е направил такова предложение, ще се откаже от имунитета си според съответните правила в Народното събрание, добви Цацаров.

По темата със засилената охрана, под която се намира от днес, Сотир Цацаров заяви, че не смята, че има нужда и че има предпоставки за засилване на охраната му.

"Охраната не се преценява от мен, а от ръководителя на Националната служба за охрана. Аз лично не смятам, че има нужда и че има предпоставки за засилване на охраната", каза още Цацаров. По-рано на първата пресконференция на ПП ГЕРБ след изборите лидерът й Бойко Борисов обяви, че от партията ще поискат касиране на изборите заради погазването на закона в деня за размисъл и ново гласуване.

Цветан Цветанов съобщи, че ще откаже от имунитета си, заради който до момента не са му повдигнати обвинения за незаконно подслушване от МВР.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване