05/28/13 14:35
(http://www.hsnovini.com/)

Търсят фирмата за ремонт на Нервно

д-р Мариян Запрянов - медицински директор на МБАЛ- Хасково

д-р Мариян Запрянов – медицински директор на МБАЛ- Хасково

Обществената поръчка за ремонт на Нервно отделение към хасковската многопрофилна болница е обявена до 7 юни, когато е срокът за подаване документите на фирмите, които желаят да извършат ремонта. На 10 същия месец комисия ще разгледа документите и ще избере фирмата  изпълнител.

Около 240 000 лева  ще бъдат отделени за строително-ремонтните дейности в Нервно. 60 000 от тях са отпуснати от Министерството на здравеопазването.  Преопределящо при избора на фирмата изпълнител е цената на офертата, обясни д-р Мариян Запрянов – медицински директор на МБАЛ – Хасково.

Цялостен ремонт ще бъде извършен в Нервно. Ще бъде основно реновирано отделението като в дясното крило ще бъде обособен блок за консултативни прегледи и и функционална диагностика. Дограмата на първия етаж на сградата ще бъде напълно  подменена. В интензивния сектор ще бъдат доставени и 10 нови легла, както и  ще бъде изграден самостоятелен санитарен възел, допълни Запрянов.

Отделението е с изключително значение за областта, тъй като пациенти идват от целия регион, обясняват от здравното заведение.  Хората с мозъчен инсулт преобладават, особено през последните няколко години броят им драстично се увеличил, уточняват медиците.  Ремонтът трябва да приключи в рамките на два месеца след неговото започване.

 

Анжелина Янева 

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване