05/28/13 06:18
(http://www.hsnovini.com/)

Художествената гимнастика в Хасково с първи медали

Президентът на клуба Яна Михайлова (от ляво) и Полина Пенева, която е част от треньорския щаб

Въпреки, че са минали само 8 месеца от създаването на първия клуб по художествена гимнастика в Хасково СКХГ “Аида”, от отбора вече могат да се похвалят с първите си завоювани медали. Само преди няколко дни гимнастичките успяха да спечелят два сребърни и един бронзов медал от състезание, организирано по повод 10-годишнината на старозагорския клуб “Елит”. В надпреварата СКХГ “Аида” се е включил с 5 ансамбъла, които са донесли отличията.

От клуба са подготвили изненада за най- малките жители на Хасково. На 31-ви май от 18:30 часа гимнастичките на СКХГ “Аида” ще демонстрират умения на сцената на пл. “Свобода”, като част от организираната от общината програма по случай деня на детето- 1-ви юни.

“По този начин децата на клуб “Аида” ще поздравят всички деца на Хасково по случай 1-ви юни. Участие ще запише и най-малката ни състезателка Мария Аргирова, която е само на 3 години, също и най-големите ни деца, които са на 14 години. Те ще покажат всички композиции, които сме направили досега, всички танци”, заяви за Хасково Новини Полина Пенева, която е част от треньорското ръководство на СКХГ “Аида”.

“Специално благодарим на кмета на град Хасково инж. Георги Иванов, на цялата община, на директора на ОУ “Христо Смирненски” Венко Точевски,чиято спортна база използваме за тренировки и на родителите, които са плътно зад нас и ни подкрепят, за да се развиваме. Основната цел на целият ни екип е провеждане на тренировъчна и състезателна дейност по художествена гимнастика и нейното популяризиране сред децата и обществеността на град Хасково”, коментира президента на клуба Мая Михайлова.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване