05/29/13 08:54
(http://www.klassa.bg/)

Грандиозен празник в Южния парк подготвят от „Сдружение Азбукари“

По случай Деня на детето - 1-ви юни „Сдружение Азбукари“ подготвя грандиозен празник в Южния парк в София. Богата музикална програма, спортни игри, танци и викторини  са само част от забавленията , които в продължение на два дни ще радват децата , в рамките на второто издание на Детски фестивал „Вярвам в теб!“.  Събитието ще стартира с откриването на първата в България комбинирана, обществена детска площадка, адаптирана и за деца със специфични потребности. Тя е предназначена за деца между 3 и 12 години и се простира на терен от 350 кв.м. Площадката е уникална и няма аналог в България. На нея освен да играят децата ще могат и да се обучават, тъй като са застъпени множество съоръжения с образователен характер. Всички игрови модули са изработени от материали, които са съобразени с последните световни и европейски изисквания. Палитрата от цветове на детските съоръжения също е специално подбрана, така че да провокира детското въображение и благотворно влияят върху детската психика. Специалните релефи по модулите дават възможност на децата със зрителни проблеми да усетят фигурите и да участват активно в детската игра. 

 

Веднага след официалното откриване на площадката се слага началото и на детския фестивал „Вярвам в теб!“-2.  Концерт на млади таланти ще огласи Южния парк в ранните часове на деня. Следват спортни игри , в които заедно ще играят и ще се забавляват деца от столични училища и техни връстници със специфични потребности.  Хиляди подаръци подаръци ще бъдат раздадени на децата, а първия ден от фестивала ще завърши с грандиозен концерт, в който ще участват някои от най-известните поп и рок изпълнители.  В неделя пък децата ще могат да гледат детската опера „Червената шапчица“ , а останалата част от програмата е посветена на 137-та годишнина от смъртта на Ботев. Малчуганите ще могат да се запознаят с живота и личността на великият български революционер и да отдадат почит към делото му. Поканени са всички , а входа е напълно безплатен!

Откриването на площадката ще бъде в 9.30 сутринта, а началото на фестивала и двата
дни е в 10.00ч. Двете събития са в непосредствена близост едно от друго.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване