05/30/13 15:41
(http://www.hsnovini.com/)

35 – годишен юбилей ще отпразнува хор “Орфей”

 

4-годишният Михаил е част от мъжкото попълнение в хора

4-годишният Михаил е част от мъжкото попълнение в хора

35  години от създаването си ще отбележи детски хор „Орфей” с празничен концерт. Той ще бъде в петък от 18 :30 часа в залата на Младежки център.

Детски хор „Орфей” са подготвили разнообразие от песни, с които да зарадват публиката. Чрез изпълнението си музикалните таланти ще очертаят богатата история на хора и географската карта на турнетата през годините. Чешки, словашки, гръцки, унгарски, румънски, немски, испански, италиански са само част от езиците, на които ще пеят орфейчетата.

Вокална група „Орфейче” , която е неделима част от хора ще изненада публиката с богат репертоар, обясни ръководителят Катя  Демирева. Най-малкият участник е 4-годишният Михаил Евтимов, който репетирал от няколко месеца.  Хор „Орфей” вече може да се похвали и с голямо мъжко присъствие. Към възпитаниците са се присъединили още трима момчета, освен 4-годишният талант. Хористите са подготвили много изненада за присъстващите на концерта.

Знакови имена като диригентът Боян Боев, който е и негов основател,  както и оперни певци и гости от цялата страна ще присъстват на концерта в петък.

Чрез изявата си „Орфейци„ ще спомогнат участието си във Виена на Световния фестивал на мира , който ще се проведе на 29 юли.

 

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия  ”Рекординг”

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване