05/30/13 14:10
(http://www.klassa.bg/)

Работниците във ВМЗ-Сопот искат среща с премиера Орешарски и министър Стойнев

Синдикатите във ВМЗ-Сопот настояват за среща с новия министър-председател Пламен Орешарски и министъра на икономиката Драгомир Стойнев, за да се чуят вижданията и намеренията на новия кабинет относно бъдещето на ВМЗ-Сопот. Според Иванка Иванова от КНСБ във ВМЗ, цитирана от Агенция „Фокус“, веднага след като парламентът избра новото правителство на България, двата синдиката от ВМЗ-Сопот са изпратили писмо до кабинета. В него те настояват за спешна намеса от страна на правителството за излизане на ВМЗ от тежката ситуация, в която продължава да бъде. Очакваме реакция за среща и настояваме за нея, тъй като тази агония не може да продължава безкрай, каза Иванова. По думите й, ситуацията във ВМЗ е обезпокоителна, не се работи, няма плащания. Въпреки съкращенията на толкова много хора, близо 900 души, ситуацията не се оправя. На практика от оздравителните мерки, които бяха набелязани, само съкращенията са се случили, каза Иванова. В момента има някакви договори, но те не са достатъчни, за да се натовари напълно персоналът. В момента на служителите на ВМЗ-Сопот се дължи част от заплатата за февруари, заплата за април и аванс за май.
Социалното напрежение сред работниците расте, а синдикатите са готови на решителни действия, за да защитят правото си на труд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване