05/30/13 16:10
(http://www.hsnovini.com/)

Съветници в защита на проект за 1,6 млн. лв., кметът го оттегля

Общо 25 точки разгледаха общинските съветници на редовното си заседание днес

Проект за 1 664 000 лева по Оперативна програма „Околна среда” провокира бурни дебати сред общински съветници в Димитровград. С докладна записка кметът на общината Иво Димов поиска прекратяване на договора.

Да не бъде пропилян проект за възстановяване и опазване на крайречните гори и местообитания  поискаха  общинските съветници Калина Монева и Катя Панева от „Да за Димитровград” и Тодор Тодоров от БСП.

“Ако бъде наложена финансова санкция няма да я плащат Зелени Балкани, а ще я плащат жителите и гражданите на община Димитровград. И това са моите опасения. Има опасност да бъде наложена финансова санкция в размер на пълния размер на проекта, ако не бъде изпълнен”, заяви кметът Иво Димов.

Договорът е подписан на 17 януари миналата година. Проектът е подаден от предходното ръководство на общината и е изготвен от „Зелени Балкани”. Определен е екип от общинска администрация, който месеци по-късно прекратява договорни отношения, обясни пред съветниците кметът Иво Димов. В последствие е изготвен хидроложки доклад, според който 192 дка трябва да отпаднат от залесителния проект, тъй като попадат в обхвата на три мостови съоръжения край реката.

“По проект са предвидени две заледявания пролетта и есента на 2014 година. Моето желание е да влезем в рамките на срока на проекта. Такава възможност категорично няма”, каза още градоначалникът.

Кметът оттегли докладната и покани всички общински съветници на предстояща среща с екипа на проекта, за да бъдат обсъдени в детайли възможностите за реализирането му. Съветниците гласуваха още деца от местните градини, които не посещават цял месец заведенията в летния период от юни до август включително да бъдат освободени от постоянна такса. 81 души от Димитровград ще могат да ползват услугата “Обществена трапезария” в периода от месец май до края на година, решиха още съветниците. Те гласуваха да дофинансират услугата с 14 000 лева.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване