05/30/13 09:50
(http://www.hsnovini.com/)

Ученици влезнаха в час с данъците

снимка: НАП

Ученици от 42 паралелки в четири хасковски училища научиха кой, кога и защо плаща данъци и осигуровки в България. Това им бе разяснено от  експерти на НАП, които влезнаха като учители в часовете им.

Лекциите бяха част от кампанията на НАП и образователното министерство „Влез в час с данъците“, която през изминалите 5 месеца посредством срещи, презентации и консултации даде полезна информация на младите хора за данъчната и осигурителна система у нас, и се опита да промени мисленето им за необходимостта от събиране на приходи.

В Хасково експертите посетиха четири училища – Математическата гимназия, Професионалната гимназия по туризъм, СОУ „Васил Левски“ и СОУ „Паисий Хилендарски“. Най-голям интерес сред учениците предизвикаха темите за сезонното наемане на младежи, разликата между трудов и граждански договор за работа, какви са щетите от неиздаването на касови бележки и как да отличават служебен от фискален бон.

Кампанията на НАП приключва в края на учебната година – 30 юни с онлайн конкурс, в който ученици от цяла България без ограничение във възрастта, могат да изпращат свои писмени, фото или видео материали на тема „Данъците, без които не можем“. Състезанието се провежда във Facebook страницата на проекта

Жури от известни личности, сред които Графа, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Део, Любен Дилов-син и други ще определят най-добрите ученически творби и ще присъдят наградите.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване