05/31/13 06:34
(http://www.klassa.bg/)

Албания прие 3 закона по пътя си към ЕС

Албанският парламент прие три закона, които са ключови за получаването от страната на статут на кандидат за членство в ЕС.

Документите са за дейността на Върховния съд, за върховенството на парламента и за статута на държавния служител. Дебатите по съдържанието им между дясноцентристката управляваща коалиция и лявата опозиция продължиха месеци. Опозицията се съгласи да подкрепи законите само при условие, че те ще влязат в сила от 1 октомври, т.е. след конституирането на новия парламент. В Албания на 23 юни ще се проведат парламентарни избори. Едно от другите условия, които Брюксел поставя пред Тирана за получаване на статут на кандидат за присъединяване към европейското семейство, са успехи в борбата срещу корупцията и организираната престъпност.
Месец преди вота политическите партии в Албания не могат да намерят изход от кризата, до която се стигна, след като трима членове на централната избирателна комисия от опозицията подадоха оставки.















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване