05/31/13 15:40
(http://www.hsnovini.com/)

Ловно-рибарското сдружение се отчете, избра си ръководство

Отчет за дейността на ЛРД-Хасково направи заместник председателя на сдружението Здравко Живаков

Отчетно-изборно събрание проведе днес Ловно-рибарското сдружение в Хасково. Единодушно за председател бе избран  д-р Антоний Гогов, а за негов заместник Здравко Живаков.

Делегатите избраха, след предложение – 35 членен управителен съвет, в който ще има представител от всяка дружинка от региона. В тях членуват общо 1 670 ловци и риболовци. 70 са кандидатите за нови ловци, на които ще се явят от 17 юни на теоретичен и практически изпит. На събранието бе отличен с плакет дългогодишният председател на ревизионната комисия и член на сдружението от 1949 година Грудю Тянков.

През тази година Ловно-рибарското сдружение е разселило общо 2 500 фазана, 420 яребици, 150 кеклика и полудиви патици.  Сред поставените цели е и ограничаване на бракониерството в региона. В тази посока сдружението работи в екип с полиция, прокуратура, съд и Горското стопанство. В плана за дейностите им влиза и регулирането на броя на хищниците.

През последния ловен сезон са отстреляни 230  диви свине, при план 450. С най-добър улов са дружинките от Родопи, Минерални бани, Силен и Сърница.

35 са ловните дружинки в региона. В тях членуват общо 1 670 ловци и риболовци

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване