05/31/13 21:12
(http://www.klassa.bg/)

„Сдружение Азбукари“ официално ще открие първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра

На 1 юни 2013г. в 9.30ч. в Южния парк в София „Сдружение Азбукари“  официално ще открие първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. На събитието ще присъстват много официални лица.  Площадка е предназначена за деца между 3 и 12 години и се простира на терен от 350 кв.м. Тя е уникална и няма аналог в България. На нея освен да играят децата ще могат и да се обучават, тъй като са застъпени множество съоръжения с образователен характер. Всички игрови модули са изработени от материали, които са съобразени с последните световни и европейски изисквания. Палитрата от цветове на детските съоръжения също е специално подбрана, така че да провокира детското въображение и благотворно влияят върху детската психика. Специалните релефи по модулите дават възможност на децата със зрителни проблеми да усетят фигурите и да участват активно в детската игра.
Събитието е част от поредицата инициативи на „Сдружение Азбукари“, предхождащи началото на Детски фестивал „Вярвам в теб!“2 , чието начало ще бъде непосредствено след откриването на площадката. Тази година фестивалът ще се проведе на Празника на детето - 1 юни и Деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще бъде дадена възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване