06/07/13 07:38
(http://www.klassa.bg/)

Израел се подготвя за най-лошото

От известно време безпокойството в Тел Авив е осезаемо, а чувството на тревога - постоянно. От терасите на кафенетата до новините по телевизията – всички обсъждат вероятността от нов конфликт със Сирия, пише канадският вестник „Ла прес”.
Наскоро израелското правителство изготви национална програма за обучение на населението за действие в случай на ракетно нападение или химическа атака. В офисите и училищата израелците трябваше да симулират спасяване на жертви, както и да се научат да намират бързо убежище.
„Това, че имаме учения, е лош знак”, казва Моше Вайс, счетоводител в Тел Авив. „Въпреки че властите се опитват да не ни тревожат много, вече е очевидно, че положението може да се влоши във всеки момент”, добавя той.
Нескончаемият балет на хеликоптерите и самолетите, които прелитат над Тел Авив в северна посока, съвсем не вдъхват сигурност. „Резултатът е, че съм нащрек и слушам непрекъснато новините по военното радио, за да следя хода на ситуацията в реално време”, казва Вайс.















„Ла прес”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване