06/10/13 05:43
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия победи Франция с 3-0

Бразилия зарадва феновете си с домакински успех с 3:0 над Франция в приятелска среща, изиграна тази вечер на стадиона в Порто Алегре.

И трите гола за "кариоките" паднаха след почивката, когато точни бяха Оскар, Ернанеш и Лукаш Моура от дузпа. Така "Селесао" се върна на победния път след равенството с Англия на "Маракана", докато Франция на Дидие Дешам допусна трето поредно поражение.

Триото Неймар - Хълк - Фред стартира в предни позици за "Селесао", докато Оскар, Паулиньо и Луис Густаво действаха в средната линия на домакините. Тиаго Силва и Давид Луис отново оформиха двойка централни бранители, докато Марсело и Дани Алвеш стартираха на двата фланга.

Селекционерът на "петлите" Дидие Дешам заложи на Карим Бензема в ролята на централен нападател, а стрелецът на Реал Мадрид получаваше помощ от Матийо Валбуена и Дмитрий Пайе. Матуиди, Кабай и Жосуа Жилавоги започнаха в полузащита. Мамаду Сахо и Адил Рами трябваше да спират нападателите на Бразилия.

Първата част в Порто Алегре не предложи сериозен брой шансове за гол, като акциите на двата тима рядко водеха до интригуващи ситуации пред вратарите Жулио Сезар и Уго Лорис.

В 15' Франция имаше шанс да открие резултата, но изстрел с глава на Жилавоги не намери целта. Минута преди почивката Неймар бе на сантиметри от първи гол в мача, но нападателят на Барселона не успя да засече отлично центриране на Марсело.

Бразилия удари три шамара на ФранцияБТА/APЗвездата на "Селесао" Неймар отново не успя да се разпишеСлед почивката двубоят в Порто Алегре стана по-интересен, като зачестиха и ситуациите пред двете врати.

Още в 46' Хълк стреля опасно покрай гредата, а секунди по-късно Йоан Кабай отговори с опасен удар в аут. Постепенно се стигна и до 53', когато резултатът най-сетне бе открит. Оскар получи подаване от Фред и разпечата вратата на Лорис, вдигайки трибуните на крака за 1:0. Минутки по-късно Давид Луис за малко не си отбеляза автогол, но Жулио Сезар спаси.

В 66' Уго Лорис показа класа, спасявайки вратата на Франция от второ попадение. Стражът на Тотнъм отрази удар от близка дистанция на Фред, а в последствие улови топката секунди преди Неймар да се добере до нея.

До края имаше време и за още голове, като такива отново паднаха в мрежата на "петлите". В 84' "Селесао" разигра страхотна контраатака в половината на Франция, като акцията премина през Лукаш Моура и Неймар, преди да бъде завършена от резервата Ернанеш - 2:0.

В добавеното време "петлите" бяха довършени от Лукаш Моура, който бе точен след изпълнение на дузпа. Марсело бе фаулиран Дебюши в пеналтерията на Франция, а Моура не сбърка от бялата точка, вкарвайки за крайното 3:0.




















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване