06/11/13 16:31
(http://www.hsnovini.com/)

11 момичета от ХК “Хасково” ще участват в държавния финал за 15 – годишни девойки

Девойките ще се надпреварват със силна конкуренция

Девойките ще се надпреварват със силна конкуренция

Хандбалистките  на клуб „Хасково” от младша възраст до 15 години се готвят усилено за държавния финал, който ще се проведе този уикенд.Те ще се съревновават с 5 –те най-добри отбори  от страната.

Отборът по хандбал на „Хасково” ще е единственият представител  отборите от зона Тракия на държавния финал за  15 – годишни. Девойките ще се надпреварват със силна конкуренция. 5 от най-силни отбори в страната от градовете– Велико Търново, Павликени, Русе, Габрово, Сливница, ще мерят сили с хасковлийките. Първенците в зона „Тракия” ще се представят на държания финал този уикенд с 11 момичета.

 На провелото се мини държавно първенство за „Купа България”  на 6- 7 март, хандбалистките станали 3- ти, тогавашните им конкуренти били в същия състав като вместо отбори от Русе и Павликени участвали отборите на Панагюрище и Шумен, разказа треньорката Антоанета Вълкова. Тогава те се наредили след габровци, които били на втори, а първенци били хандбалистките от Велико Търново. След финала тази неделя, девойките от двете групи от 12 и 15  - годишните ще заминат за Марбея на 28 юни, където ще участват в международен турнир. 16 момичета ще се надиграват с отбори от цяла Европа, обясниха  от ръководството. Жените от клуба пък заминават за Алания на 22 – ри юни, също на международен турнир. За 16 –та поредна година те участват в него. В  хандбалния клуб „ Хасково”  участват общо 150 жени във всички отбори, а мъжете от клуб „Асти 91”са около 100.

 

 Репортаж гледайте в новините на телевизия ” Рекординг”

 

 

 

 

 

Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване