06/11/13 05:06
(http://www.klassa.bg/)

В Еквадор замразяват сметки, свързани с Алехандро Толедо

Прокуратурата на Коста Рика разпореди да бъдат замразени сметките на компании, свързани с бившия президент на Перу през периода 2001 - 2006 г. Алехандро Толедо, съобщават перуански медии.
Причина за тази мярка е, че правоохранителните органи в Перу водят разследване по подозрения, че Толедо е свързан с пране на пари чрез купуване на недвижима собственост и незаконно обогатяване. Замразени бяха около 6.5 млн. долара.
По думите на представители на властта в Коста Рика, искане от страна на Лима за съдействие вече е било отправено още миналата седмица.

Сега перуанските следователи ще могат да имат достъп до информация за сметки, свързани с Толедо или семейството му. През 2011 г. Толедо взе участие в предизборната надпревара, но бе изпреварен от Оланта Умала.
Ако бъде доказана вина Толедо може да стане вторият президент на Перу, осъден за връзка с корупционни схеми. Преди това съдът изпрати зад решетките за 25 години предшественика на Толедо на поста държавен глава - Алберто Фухимори. Президентът Умала отказва той да бъде помилван.






















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване