06/11/13 00:02
(http://e-vestnik.bg/)

И сексът е труд – историята на две проститутки

Проституиращите в България никой не ги защитава. На Запад полицаите ги пазят

Снимка: indoors-project

Магда и Наталия пушат на голи дюшеци, отпуснали върху тях нашарените си с татуировки тела. Показали бедрата, но и лицата си, жените любопитно наблюдават как насрещния човек от своя страна също ги наблюдава. Цигареният дим се вие и напластява, мушамата на покривката е леко запотена.
Секс работниците, както ги наричат неправителствените организации,  рядко се доверяват на журналисти. Малко вероятно е да ги поканят там, където живеят (или където се подвизават, най-често временно). 40-годишната Магда обаче отправя покана за разговор в квартирата си веднага след като приема предложението за интервю, за което Райна Димитрова, която работи за Фондация „Здраве и социално развитие“*, помогна. Квартирата – средно голяма стая и коридор, е на сравнително централно място в града и трудно може да бъде наречена домашно огнище. Тук идват и клиентите им, в различно време от деня, но днес е ден за преместване. До края на деня двете жени няма да са вече съквартирантки,  тъй като трябва да се изнесат от квартирата.
„Как да кажа,

нас някак ни разпознават,

излъчваме нещо. На мен ми се е случвало например дори когато просто отивам до магазина, да ме спрат и да питат колко ми е цената”, разказва Магда.
„Аз сега съм съсипана, но преди няколко години каква бях! Чакай, ще ти покажа снимки”, бърбори 28-годишната Наталия и изважда албум, в който на всяка от многото снимки е с различни мъже.
За разлика от Магда, която казва, че никога не знаеш какво те чака, Наталия  не смята, че да продаваш секс е опасно.
Двете жени се познават отдавна, много преди да започнат да проституират - чрез семействата си. Магда, която проституира от 15 години, разказва колко е била изненадана, когато един ден вижда Наталия на автогарата в българската столица София, дошла за пръв да проституира.
„Казах й веднага да си ходи, опитах се да я изгоня, питах я луда ли е… Обясних й, че много ще съжалява след това. Но кой да ме слуша!…”, обяснява Магда.
Според нея много момичета решават да проституират „от глупост”, защото са „лекомислени и не знаят какво ги чака”.
Магда и Наталия разказват, че повечето момичета правят и „друга глупост” – започват да работят за сводници, които им взимат почти всички пари. Това според тях много често става, защото момичетата са влюбени в тези мъже (често срещана причина според тях жените като цяло да започнат да проституират). Впоследствие „много жени започват да работят сами, защото разбират, че са ограбвани и така им е по-добре”.
В България, както навсякъде, местата за продажба на секс са апартаменти, масажни салони, барове, клубове и др.  Магда и Наталия работят сами, в частни квартири, което включва и сами да „определят правилата”, да имат право да откажат на клиент, да избират кога да работят, на каква цена и т.н.
На въпрос как се държат с клиенти двете се усмихват плахо.

Илюстрация: indoors-project

„Аз в началото бях срамежлива, много срамежлива. И досега например изгасям светлината, когато  стане време за това”, обяснява Магда, добавяйки, че много лесно изпитва погнуса.
Срещала е няколко

неща, които са я „отвратили завинаги”

Например веднъж клиент иска от нея да изходи фекалии върху корема му. Тя отказва.
Магда посещава гинеколог веднъж на един-два месеца, по-често от повечето си колежки. Винаги отказва да прави секс без предпазни средства. По думите й обаче много момичета правят секс без защита, защото това поначало се заплаща по-скъпо.
Райна, социалната ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване