06/11/13 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Охраната на дипломатите в САЩ - замесена с проститутки и наркотици

Службата за дипломатическа сигурност на Държавния департамент бе обвинена, че е прикривала афери с проституция и наркотрафик, в които са били замесени високопоставени служители в чужбина, съобщи американското външно ведомство.
Говорителката на министерството Дженифър Псаки не оспори по време на своя ежедневен брифинг нито един от случаите, които бяха изложени в остър доклад на главната инспекция на Държавния департамент. Първоначално информациите от доклада излязоха по телевизия Си Би Ес. От осемте изложени в доклада случаи става ясно, че агентите, имащи за задача да охраняват вече бившия държавен секретар Хилари Клинтън, са заподозрени, че са наемали проститутки по време на своите официални пътувания в чужбина. Това било "ендемична" практика според главната инспекция.

В документа се говори и за незаконна мрежа за наркотрафик около посолството на САЩ в Багдад. Така се доставяли наркотици на наети служители, работещи по договор на място за дипломатическата сигурност. Пред главната инспекция високопоставени служители са заявили, че от тях се искало да спрат разследване за американски посланик, който е заподозрян, че е бил клиент на проститутки в обществен парк, твърди Си Би Ес. "Ние приемаме много на сериозно твърденията за лошо поведение.

Всички споменати в репортажа на си Би Ес случаи са били или са обект на подробно разследване", увери говорителката. Службите осигуряват охрана на държавния секретар, помощниците му, както и 70 000 души, които работят за най-голямата дипломатическа мрежа. "Ние хвърлихме зад решетките лица за престъпно поведение. Посланиците няма да правят изключение", подчерта говорителката.

























АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване