06/13/13 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Пожарите в Колорадо са извън контрол

Пожари извън контрол бушуват от вторник в американски ящат Колорадо, принуждавайки хиляди хора да се евакуират. Разрушени са седетки къщи, съобщават властите.


Няколко огнища на пожари бушуват в Колорадо, като стихията се подхранва и от високите температури и много ниската влажност на въздуха. Най-силният пожар погълна по последни данни близо 3 500 хектара близо до втория по големина град на щата Колорадо Спрингс. Щетите могат да се окажат и върху площ от 4 500 хектара щом излязат по-точни топографски данни, каза шерифът на област Ел Пасо Тери Макета. Около 10 пожарникари се борят с огъня с помощта на 48 хеликоптера и подкрепления от жандармерията.

Според Макета огънят се разпространява много бързо и има потенциал това да продължи така. За момента стихията продължава да е извън контрол, каза той. Около 9 500 жители на заегнатите райони бяха принудени да се евакуират. По-рано бе съобщено, че 900 затворници са преместени от затвор близо до Колорадо Спрингс в друг затвор. Броят на напълно унищожените от огъня къщи достигна 92, но според шерифа това са неокончателни данни. За момента няма сигнали за изчезнали хора. Шерифът обаче изказа своите опасения: "Има много хора, които отказват да напуснат домовете си".























АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване