06/13/13 20:00
(http://www.klassa.bg/)

Протестиращи: В София гражданите са безгласна буква

"В София гражданите са безгласна буква", се чете върху един от плакатите на протестиращите срещу идеята на общината да се прокара трамвай през Борисовата градина и да се продължи естакадата по "алея Яворов", предаде репортер на БГНЕС.

На протеста има няколко десетки граждани, предимно жители на квартал "Изток" около Семинарията. Те ще тръгнат на протестно шествие, като заявиха, че няма да блокират движението на автомобили. "На най-мръсната столица пречат дърветата, а не колите", пише на един от плакатите, които софиянци издигнаха в знак на протест.

Протестиращите определиха намеренията и проекта на Столична община като безобразия. Според тях, главният архитект Петър Диков е излъгал столичани като е скрил от тях, че естакадата ще минава буквално пред блоковете на хората, които се намират на бул. "Пейо Яворов". Според недоволните движението по това трасе ще се удвои и утрои, а това означава повече шум, повече некомфорт и повече мръсен въздух за софиянци.

Протестиращите казаха, че проблемите с движението в столицата не се решават ефективно и припомниха, че София е на първо място по замърсеност на въздуха в Европа, и че от 2001 година има задействана процедура срещу страната ни. Очаквайте подробности.





















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване