06/14/13 11:23
(http://www.klassa.bg/)

Представители на протестиращите напуснаха срещата с Орешарски заради Пеевски

Част от представителите на протестиращите напуснаха срещата с премиера Пламен Орешарски заради избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Министър-председателят Пламен Орешарски провежда среща с представители на протестиращите в Министерски съвет.

В рамките на нея трябва да бъдат представени приоритетите на правителството, предвидени в Управленската програма.

Влязохме, за да кажем, че сме възмутени от избора на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС, и напуснахме тази "седенка", както казва господин премиерът, заяви пред журналисти пред МС Добрина Алексиева.

Хората излязоха по улиците и площадите заради монополите, а те в в момента затвърждават най-големия монопол - политическия, с назначаването на Делян Пеевски, няма да седим на тази среща и да го легитимираме, каза Дончо Дудев.

Той съобщи, че днес ще има протест под формата на "седенка" от 18.30 ч. пред Народното събрание
Янко Петров попита каква е компетентността на Пеевски и каква е мотивацията на премиера, за да го назначи, и дали имаме премиер и кой управлява държавата.

На срещата са поканени представители на Гражданско движение на протестиращите „Освобождение", Федерация на свободните граждани, Асоциация на търговците на храни, Национален Форум „Обединение", Движение „Граждански контрол", Движение „Време", Национален форум „Обединени, свободни, можещи, силни", Фондация „За подпомагане жертви на престъпления и борба с корупцията".


















Агенция "Фокус"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване