06/17/13 09:35
(http://offnews.bg)

Сидеров се скри от въпроси (видео)

Вопен Сидеров Снимка: Сергей Антонов

Със засилени мерки за сигурност централата на “Атака” посрещна журналистите, дошли на днешния брифинг на партията. 

Преди началото националистите бяха завардили входа на сградата на две нива. Репортерите трябваше два пъти да показват журналистическите си карти и да обясняват откъде са и защо са дошли.

На въпрос на наш репортер защо се налагат тези мерки, отговориха: “Има всякакви хора. Вчера ни изпочупиха прозорците. Това е наше право.”

Извън сградата на “Атака” остана екипът на Канал 3, с който снощи поддръжници и депутати на партията опитаха да се саморазправят в центъра на София. Причината за това е, че според националистите телевизията на Сашо Диков умишлено провокира вандалски прояви срещу “Атака”.

Самият брифинг на “Атака” продължи едва 10 минути. На него Сидеров обяви, че по-рано днес е говорил с премиера Пламен Орешарски и е поискал от него да вземе мерки срещу “вандалските прояви” спрямо партия “Атака”.

“В България се извършва анархистичен криминален опит за дестабилизация. Свидетели сме на хулиганска вандалщина”, каза Сидеров и подчерта, че в основата на всичко стоят Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Румен Николов – Пашата.

Той сподели, че е поискал от Орешарски спешни промени в МВР, които, по думите му, ще възстановят сигурността на страната. 

“Свидетели сме на наченки на терористични актове и подготовка на кървави сцени, организирани от Бойко Борисов, Цветан Цветанов и други гангстери. ГЕРБ иска да предизвика гражданска война. Орешарски трябва да овладее положението, а ако не може, да напусне управлението”, категоричен бе лидерът на “Атака”.

Той обяви, че е сезирал прокуратурата за лица,  ”подбуждащи към вандалство и организиращи на престъпни групи, които защитават живота на народни представители от “Атака”. Националистите казаха, че в сигналите им ще попаднат екипите на “Канал 3″ и други медии, които според хората на Сидеров са подклаждали напрежение срещу “Атака”.

Волен Сидеров уточни още, че е настоял премиерът да смени областните управители в Пловдив и Благоевград, които според атакиста са директни партийни назначения от ДПС. Националистите заплашват с протести в двата града, ако Орешарски не се съобрази с искането им.

В края на брифинга Волен Сидеров и хората му умело се скриха от въпросите на журналистите и не дадоха възможност за нито едно питане.

Статията "Сидеров се скри от въпроси (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 06/17/13 09:35 http://offnews.bg/index.php/207517/siderov-se-skri-ot-vaprosi-video
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване