06/19/13 16:00
(http://www.klassa.bg/)

Републиканците прокараха закон за ограничаване на абортите, Сенатът и Обама ще го спрат

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри с 228 гласа „за“ срещу 196“против“ законопроект за ограничаване на абортите, благодарение на конгресмените от Републиканската партия, предаде АП. Независимо, че републиканците приеха това като победа в битката си срещу абортите, законът няма бъдеще. То ще бъде отхвърлен от Сената, където демократите доминират, а Белият дом обяви, че президентът Обама ще му наложи вето. Демократическата партия твърди, че текстът нарушава право на жените, заложено в конституцията през 1973 г.
Законопроектът предвижда да се забрани абортът след 20-та седмица от зачеването (22-ра на бременността). Изключения са възможни в случаи на изнасилване, кръвосмешение или опасност за живота на майката. Сега в повечето щати действат забрани за аборт след 24-та седмица от зачеването (26-та на бременността).
Републиканците внесоха законопроекта след процеса срещу доктор от Филаделфия, който бе осъден на доживотен затвор за три аборта, извършени след легалния срок. Те бяха окачествени като убийство на живи деца.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване