06/19/13 15:45
(http://www.hsnovini.com/)

С първа копка започна ремонта на пътя между селата Каснаково и Клокотница

Кметът на община Димитровград Иво Димов и управителят на фирмата –изпълнител Кузман Кузманов направиха първата копка

Пътят между селата Каснаково и Клокотница ще бъде ремонтиран с проект по програма за Европейско териториално сътрудничество “България-Гърция”. Реконструкцията на участъка е на стойност  3 208 000 евро.  Днес бе даден официален старт на ремонта.

Край димитровградското село Каснаково, кметът на община Димитровград Иво Димов и управителят на фирмата –изпълнител  Кузман Кузманов  направиха първата копка. Разработката бе спечелена наскоро от общината. За нея са заделени над 1 300 000 евро, а община Софли, която е партньор по проекта участва с  1 800 000 евро, информира кметът Иво Димов. “Проектът за мен е изключително важен, защото ще осигури достъп до значима туристическа атракция в общината – Извора на нимфите и Афродита”, каза още градоначалникът.

5 000 тона асфалтова смес, 12 000 кубика земни маси, 7 000 кубика трошен камък ще бъдат използвани по време на реконструкцията на 2,7 километровата отсечка, отчете управителят на фирмата-изпълнител Кузман Кузманов. По договор срокът за изпълнението на проекта е 6 месеца. От строителната фирма се ангажираха ремонтните дейности да приключат в по-кратки срокове. 

Отделно е предвидено поставянето на 8 000 метра бордюри и 5 000 метра тротоарна настилка в село Каснаково. Ремонтиран ще бъде и 400-метровия път, водещ към Извора на нимфите и Афродита. Кметът Иво Димов ще изпрати писмо до своя колега – кметът на община Хасково Георги Иванов с молба да бъде отделена сума, с която да се ремонтира и частта от пътя попадаща в съседната община. 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване