06/19/13 23:58
(http://e-vestnik.bg/)

Убити французи на Бузлуджа или зловеща шега?

Снимки: Владимир Стефанов

Читател на e-vestnik ни изпрати снимки от изоставения дом на Бузлуджа, направени вчера, 19 юни, на които се вижда кръст и надпис, според който двама млади французи са убити на това място.
Снимките са от мазето на дома, в което нашият читател и негови приятели решили да слязат, като разглеждали дома. Там намерили кръст и надпис на английски:
“In memory of Archille Pinet 23 years and Marrok Brideau Aged 29 - French Urbexers - Murdered Here October 2012″ – В памет на Аршил Пине, 23-годишен и Марок Бридо, 29-годишен, френски „ърбексърс”, убити тук, октомври 2012 г.”
Ърбексъри (от urban explorer – виж тук) се наричат хора, които проучват и снимат изоставени индустриални или жилищни сгради, селища, постройки.

При кръста и надписа-некролог има букет изкуствени цветя, а отстрани - две свещи.
Надписът-некролог е в тунел, в дънато на който има надпис на английски „Кървава игра, добра игра” (Blood Game; Good Game).

Снимки: Владимир Стефанов

Зловеща шега ли е това или истинско убийство?

Читателят още същия ден проверил в сайта на Интерпол дали се издирват хора с такива имена и не ги намерил там. Съобщил и на познат полицай. Но в сайта на Интерпол се появяват като издирвани много малка част от изчезнали хора, които обикновено са свързани с международни престъпления, по искане на съответна държава.
Щом става дума за френски граждани, само от Франция може да се получи отговор дали има изчезнали с такива имена. От e-vestnik ще направим нужното запитване.

През октомври миналата година няма новина да са изчезнали двама французи в България. Но приземието, където са направени снимките, е тъмно и никой не ходи там. Изглежда налудничаво някой да си прави такива нелепи шеги, да разпечатва надписи на английски на принтер и да ги слага с кръст в мазето на това изоставено място, където никой не ходи.

Сред хората, открили зловещия некролог, се обсъждала версия, че това може да е някаква постановка за реклама на книга или да е било декор за любителски филм на ужасите.

Така или иначе, e-vestnik пуска снимките да видят читателите какви неща се случват в изоставения дом на Бузлуджа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване