06/20/13 15:27
(http://www.hsnovini.com/)

Микяй Наим бронзов медалист от Европейското по борба

Микяй Наим

Бронзов медал от Европейско първенство завоюва състезателят от Спортен клуб по борба – Димитровград Микяй Наим. Това е второто европейско отличие за спортиста, след като миналата година се окичи със сребърен медал. Първенство по борба за кадети и кадетки се провежда от 18 до 23 юни в Бар, Черна гора.

В първата среща Микяй Наим победи Валентин Займетц от Германия, но във втората отстъпи на Вахе Матинян от Армения. За да стигне до третото място младият спортист успешно пребори на тепиха състезатели на изключително силните школи на Грузия и Украйна. Другият представител на Спортен клуб по борба – Димитровград Димитър Иванов в категория – 54 кг. започна с победа в първи кръг срещу представителя на Румъния Серджу Константин, след това надви Владислав Вагнер от Германия, но на четвърт финал загуби от украинеца Андрий Яценко, който е призьор от Европейски и Световни първенства.

В поредната си среща Димитър Иванов победи Мисерере от Франция и в борба за бронза се изправи срещу азербайджанеца Вургун Алиев, от който загуби по точки и остана пети в крайното класиране. Тимът на България също остана пета в отборното класиране от общо 33 страни.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване