06/20/13 09:35
(http://www.klassa.bg/)

Орешарски: Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения

Ще уволнявам всеки, за който се появят каквито и да е съмнения. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на влизане в президентството, където започва заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, предаде репортер на БГНЕС.

Орешарски заяви, че причината за уволнението на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, няколко часа след неговото назначаване, е информацията, която се появи от 90-те години, че е вземал неподходящи длъжности. Тази информация я няма в архивите на МВР. Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения, заяви премиерът.
На въпрос дали очаква президентът ще върне подкрепата си към правителството, след като заяви, че сваля кредита на доверие след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС, Пламен Орешарски отвърна по този въпрос медиите да се обръщат към държавния глава.

БГНЕС припомня, че вчера, късно вечерта, Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов. Това стана само няколко часа след назначаването му. Проверка на вестник "Капитал" в информационната система ДАКСИ показва, че през 1995 г. Иванов става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК. С нея е свързан и баща му - бизнесменът Валентин Иванов - Шошо.
Тази информация бе разпространена в много медии и предизвика мигновената реакция на Цветлин Йовчев. Вътрешният министър поиска оставката на новоназначения си заместник Иван Иванов по-малко от два часа след съобщението на Министерски съвет за назначаването му.
Иван Валентинов Иванов е роден на 13.08.1975 г. Има магистратура по история от СУ "Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия.
В последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.




















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване