06/21/13 06:14
(http://offnews.bg)

500 души скандират пред съда за Гери, отложиха решението за 19 юли (обновена)

Гергана Червенкова Снимка: Сергей Антонов

Внушителна група от около 500 души се събра рано тази сутрин пред Съдебната палата в подкрепа на Гергана Червенкова – българката, която американските власти поискаха да есктрадираме в САЩ, за да бъде съдена.

Днес бе поредното заседание по казуса. Решението на Апелативния съд обаче за втори път бе отложено за предоставяне на още доказателства от ГДБОП, този път за 19 юли. Дотогава Червенкова ще продължи да е в ареста, разделена от семейството си. Българският съд трябва да постанови ще предаде ли държавата ни Гергана на американското правосъдие, където я грозят до 68 години затвор. 

Защитниците на младата жена и майка на две деца носят тениски с надписи “Няма да дадем Гергана” и “Следващият си ти”. Много от тях започнаха да влизат в сгдарата на съда с идея да присъстват и на заседанието.

Червенкова е обвинена за това, че с работата си като финансов мениджър към английската фирма „Юромедонлайн” е съпричастна към група за неразрешена онлайн тръговия с лекарства. У нас това обвинение не е доказано, не й е повдигнато дори обвинение. Според съпруга и според адвоката на Гери нейните задължения са се свеждали само до финансовите отчети на фирмата.

Очаквайте подробности!

 

 

Статията "500 души скандират пред съда за Гери, отложиха решението за 19 юли (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване