06/21/13 09:19
(http://www.klassa.bg/)

Депутатите започнаха с обсъждането на промени в Закона за енергетиката

Депутатите започнаха с обсъждането на промени в Закона за енергетиката, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В пленарна зала присъства министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Промените са свързани с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Предвижда се да се увеличи с един месец периодът за определяне на цената на електроенергията. ДКЕВР ще може да използва нов метод за ценообразуване, при който да се отчитат само реално извършените разходи за електроенергията. Създава се законова възможност, когато има опасност за дебалансиране на енергийната система, Енергийния системен оператор (ЕСО) да може да спира онези производства, които могат да дебалансират системата. Предвижда се такса „пренос” да се поема от производителя на електроенергия.
Чрез промени в Закона за ВЕИ се предвижда средствата от националния фонд, които се събират при продажба на квоти, да отиват за покриване на преференциалните цени, с които държавата поема ангажимента да доплаща производството на зелената енергия.
Веднага след избирането на комисията започнахме работа, за да сме в крак с това, което изисква обществото, заяви председателят на енергийната комисия в парламента Рамадан Аталай.




















Екатерина ПАНОВА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване