06/21/13 12:37
(http://www.hsnovini.com/)

Обучават служители на „Екопрогрес” как да се грижат за зелените площи

В рамките на проект “Интегрирани зелени градове / InGreenCi, изпълняван по ОП “Европейско териториално сътрудничество Гърция–България 2007-2013”, Община Хасково проведе семинар за служители от общинската администрацията и Общинско предприятие “Екопрогрес”, ангажирани с въпросите на опазването и грижите за зелената система на Хасково.

Семинарът е насочен към запознаване с разработеното по проекта ръководство за управление на зелените площи в град Хасково и провеждане на практически занятия. Ръководството съдържа подробни технологични изисквания за поддържане на структурните елементи на озеленените площи, за подготвителните работи по озеленяване, включително проучване, анализиране и изготвяне, както и технологични карти с количествени показатели за поддържане на единица озеленена площ. За всеки структурен елемент са определени изискванията, които осигуряват правилното прилагане на съответната технология.

Община Хасково изпълнява проект “Интегрирани зелени градове / InGreenCi” от месец март 2012г. в партньорство с Община Солун, Техническата камара на Гърция – секция Централна Македония и Интербалканския институт по публична администрация в гр.Солун. Бюджетът на проекта е 106460 евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съ-финансиране. Продължителността на проекта е 22 месеца.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване