06/21/13 19:11
(http://offnews.bg)

Полицаите обличат “приятелски” жилетки

Новите жилетки. Снимка: Лъчезар Ангелов

При охрана на масови прояви на „първа линия” ще бъдат разположени полицаи, облечени със светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт полиция”.

Това е нов подход, който се въвежда по инициатива на ръководството на СДВР. Целта е униформените служители ясно да заявят пред гражданите желанието за толерантност и овладяване на напрежението при провеждането на масови прояви и за диалог с гражданите, съобщават от пресцентъра на МВР.

Следващата стъпка ще бъде и въвеждането на полицейски екипи, на чиито светлоотразителни жилетки ще се чете надписът „Полиция – Диалог екип”. Те ще водят диалог с различни групи протестиращи, организатори и граждани по време на протестни митинги и шествия.

Гражданите на място ще могат да сигнализират за възникнали проблеми и създадени условия за провокации или ескалация на напрежението.

Тези нови практики се базират на изпитани и утвърдени стратегии, използвани от полицията в партньорските европейски държави. Статистиката при използването им показва драстично спадане на инцидентите по време на провеждането на масови прояви, твърдят още от пресцентъра на МВР.

Статията "Полицаите обличат “приятелски” жилетки" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване