06/21/13 14:17
(http://www.klassa.bg/)

Принцеса Софи , ще посети първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение

На 24 юни в 12.00ч. в Южния парк,  принцеса Софи , съпруга на британският принц Едуард ще посети първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности. Детският кът е построен от „Сдружение Азбукари“ ,като изцяло е финансиран от дарения. Мястото стана символ на социалната адаптация и даде възможност на децата с увреждания да играят и да се забавляват наравно със  своите връстници. Площадката е уникална за България и на нея освен да играят , децата имат възможност и да се обучават. Различни модули спомагат на малчуганите да научават буквите, цифрите и цветовете, а някои от тях са специално адаптирани за деца със зрителни проблеми. На 1-ви юни – Деня на детето- „Сдружение Азбукари“ дари площадката на Столична община.
Председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова  лично ще разкаже на принцеса Софи какво е уникалното в тази площадка и защо е толкова важно подобни места да има в колкото се може повече градове на България.






Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване