06/21/13 23:13
(http://www.klassa.bg/)

Танците в „Надиграй ме” за деца продължават с концерт

Фолклорното реалити на БНТ „Надиграй ме” за деца вече има своя победител – ДФА „Габровче” от град Габрово, но празникът на традиционните български народни танци продължава с концерт. Тази неделя на сцената на предаването ще излязат три отбора, които се бориха достойно за наградата. Надиграването на танцовите състави от Кюстендил, Монтана и София ще може да гледате по БНТ2 и БНТ Свят от 20:45ч.
В първия кръг всеки отбор ще представи хоро по избор от регион с продължителност 2 минути, а във втория – танц по идея на хореографа. В трети кръг участниците ще теглят жребий и ще представят по две от най-популярните народни хора, сред които „Еленино хоро”, „Ганкино хоро”, „Дунавско хоро” и „Дайчово хоро”. В четвърти кръг състезателите ще се изправят в забавната надпревара по бързо преобличане, като в нея ще участват само по двама представители от отбор – момче и момиче.
Следва кръгът на майсторите, в който оркестърът в студиото ще засвири популярни хора, а по един ръководител от отбор ще участва в разпознаването и изиграването им. Във финалния кръг всеки отбор ще трябва да подготви комбинация в размер 7/8 с трети удължен дял.
С припомнянето на българските традиции в народните хора завършва и 4 сезон на танцовото фолклорно състезание „Надиграй ме”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване