06/27/13 15:50
(http://www.klassa.bg/)

Обама: Нямам намерение да свалям самолета със Сноудън

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че „не планира да вдигне във въздуха свръхзвукови изтребители, за да хванат хакера Едуард Сноудън“, предаде АФП. Президентът добави, че не е разговарял по телефона с колегите си от Русия и Китай по случая. Обама подчерта, че е решил лично да не се намесва и да не обвързва бизнес отношенията с тези две страни с „екстрадирането на едно момче“, отбелязва Фокс нюз.
На пресконференция в Сенегал, откъдето започна африканската му обиколка, президентът каза още, че е загрижен за документите, които притежава Сноудън, но добави, че медиите са „преувеличили“ историята.
Бившият сътрудник на ЦРУ, който разкри секретна програма на Агенцията за национална сигурност на САЩ за следене на гражданите, от 23 юни се намира в транзитната зона на летище „Шереметиево“ в Москва, където пристигна от Хонконг. Той няма вече американски паспорт, който бе анулиран от Вашингтон, след като срещу него бе заведено наказателно дело за издаване на секретна информация. Няма как без паспорт да получи руска виза, нито да си купи билет за някой полет. Еквадор опроверга  информацията, че му е издал пасаван, с който той би могъл да отлети за Кито.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване